keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

TJ 100 oli ja meni...

Tosiaan viime sunnuntaina meni 100 päivää rikki lähtöön. Piiritiedoista saati kaupungista ei ole vielä tietoakaan, mutta eiköhän niitä vähitellen ala tulemaan. Viimeistään ens kuussa kuitenkin :) Fiilikset tällä hetkellä lähtöä ajatellen on aika neutraalit. Toisaalta ootan sitä hirveesti, mut samalla haluun elää mun tän hetkistä elämää täysillä täällä Suomessa. Vaihtovuoden jälkeen kuitenkin palaan tänne taas ja haluun pitää välit kaikkiin kavereihin niin hyvinä kuin mahdollista. Ehkä kun tarkemmat sijoitustiedot tulevat alkaa vaihtoon lähtökin taas tuntumaan realistisemmalta. Monet on puhunu, että haluaisivat kovasti jo lähteä, mutta mulla on sellanen olo et heinäkuun puolivälissä lähtökin on jo aika aikasta. Kesät on kauniiden talvipäivien lisäksi mun mielestä parasta aikaa elää Suomessa. Mökkeily, uiminen, skoballa ajelu, kesätyöt, myöhään ulkona olo kavereiden kanssa, lämpimät kesäillat jne. on niin ihania asioita mitä vielä ootan Suomen kesältä.

Pari viikkoa sitten keskiviikkona meillä oli Tampereella OB-koulutus eli koulutus kaikille vuosi-, kesä- ja leirivaihtoon lähteville. Samassa tilaisuudessa infottiin myös tulevia isäntäperheitä isäntäperheenä toimimisesta ja mun molemmat vanhemmat oli osittain tänkin vuoksi mukana. Rotarylla ideana on siis että vaihtoon lähtevän perhe majoittaa vastavuoroisesti Suomeen tulevan vaihto-oppilaan väh. 3 kuukaudeksi. Josta puheen ollen meille muutti vkoloppuna italialainen vaihtaripoika, joka asuu meillä toukokuun loppuun asti. Mut takasin aiheeseen! Tuolta OB-koulutuksesta ite sain ehkä eniten irti siitä, kun kaks Rotexia, eli viime vuonna Rotaryn kautta vuosivaihdossa ollutta tyttöä, kertoi omista kokemuksistaan ja mietteistään näin vaihtovuoden jälkeen. Kanadassa vaihdossa ollut tyttö kertoi näistä kuudesta B:stä, mitä kannattaa miettiä vaihtovuoden aikana, sillä eniten siihen millanen sun vaihtovuodesta tulee vaikuttaa todellakin sun oma asenne ja käyttäytyminen.


Koeviikosta on selvitty ja koulussa on nyt vähän helpompaa näin uuden jakson alkaessa. Mulla on kuitenkin tää viikko täynnä soittotreenejä, koska meillä on sunnuntaina HML:n pääkirkolla lukukauden tärkein konsertti Karl Jenkinsin Stabat Mater sinfoniaorkesterin ja Vanajaveden nuorisokuoron kanssa. Saa tulla kuuntelemaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)