sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Minne siis olen lähdössä?

Senkun tietäisin itsekin :D

Eli kuten aiemmassa postauksessa kerroin, Rotaryn kautta vaihtoon lähtiessä ei kohdemaata saa varsinaisesti itse valita vaan sun pitää listata 4 maatoivetta, joista kaikkiin sitoudut lähtemään. Lopullinen sijoitus onkin sitten vähän arpapeliä ja on tuurista kiinni pääsetkö esim. ykköstoiveeseesi. Mutta tosi moni järjestö sekä entiset vaihto-oppilaat kuitenkin ovat aina sanoneet, että loppujen lopuksi sillä maalla mihin päädyt ei oo läheskään niin suurta vaikutusta. Enemmänki ratkaisee oma asenne ja ihmiset, joiden kanssa sen vuoden vietät.1. Australia/Uusi-Seelanti (Australia/New-Zealand)

Aussit on ollu mulle se unelmavaihtomaa jo kauan aikaa! Mieluiten haluaisin jonnekin Sidneyn tai Melbournen lähistölle, mutta ylipäätään pääsy Ausseihin olisi jo unelmien täyttymys. Australialainen rento elämän tyyli, aurinko, luonto, eläimet, hiekkarannat, surffaus ja se aksentti... Tarvitseeko mun ees muuta sanoa? Ainoat miinukset joita keksin ovat englannin kieli, koska englanti on suht helppo oppia sujuvaksi jopa Suomessa asuessa sekä se että Australian talvella ei juurikaan hiihdellä tai lasketella ja niistä joutuisi sitten vuodeksi luopumaan. Alkuleiri järjestetään Australiaan lähteville Singaporessa, joka ois varmasti näkemisen arvoinen paikka.
Rotarylla kun haet Australiaan se kattaa myös Uuden-Seelannin. Tosin sekin vaikuttaa jo pikaisen googlailun jälkeen paikalta, jonne päätymistä en kyllä harmittelisi yhtään! Australia ja Uusi-Seelanti ovat Etelämannerta ja Etelä-Amerikkaa lukuunottamatta ainoat mantereet, joilla en ole vielä päässyt vierailemaan.2. Sveitsi (die Schweiz)

Olen lukenut saksaa koulussa 4. luokasta asti ja olisihan sitä kieltä hieno oppia oikeesti käyttämään. Toisaalta sveitsinsaksa onkin lähes oma kielensä, mutta kouluissa käytetään Hochdeutschia (eli sitä Saksan saksaa, jota olen koulussa itsekin opiskellut), joten uskoisin pärjääväni. Tässä ja myöskin tässä hyvä video sveitsinsaksasta, ei kyllä kovinkaan viehättävän kuuloista ainakaan mun korvaan :D Saksan kielisistä maista Sveitsi on mielestäni mielenkiintoisin. Kävimme perheen kanssa Sveitsissä Zürichissä v. 2012 lomamatkalla. Rakastan alppeja sekä kauniita kaupunkeja vanhoine puutaloineen.3. Kanada (Canada)

Luonto, taaskin se aksentti sekä hienot suurkaupungit. Musta tuntuu, että Kanada on kuin Suomi x100. Ranskan kieli on myös mun mielestä tosi upea, joten sitäkin voisin vähän vuoden aikana hyvän tuurin käydessä oppia. Rotaryn aloitusleiri USA:an ja Kanadaan lähteville järjestetään New Yorkissa, jonne todellakin haluisin näin vanhempana uudestaan!4. Saksa (Deutschland)

Saksa on maa, johon voisin hyvin kuvitella tulevaisuudessa muuttavani vaikka opiskelemaan. Kauniita kaupunkeja sekä upeita rakennuksia. Myös saksan kielitaidosta olisi iso hyöty Euroopan työelämässä. Saksa on myös tunnettu hyvänä ratsastus-/hevosmaana, joten siellä olisi hyvät mahdollisuudet jatkaa ratsastusharrastusta.


Maiden päättäminen oli mulle Australiaa lukuun ottamatta aika vaikeaa. Listalta jäi pois tosi moni mielenkiintoinen maa, kuten Chile, Itävalta, USA, Argentiina, Espanja ja Etelä-Afrikka, joita mietin myös todella pitkään. Mutta toivon, että pääsisin varsinkin Lattareissa joskus käymään! Se että Rotary loppujen lopuks päättää meidän kohdemaat, on mun mielestä ihan hyvä juttu. Ite en varmaan edes osaisi päättä :D Ja kuten joku vaihtariryhmämme WhatsApp:issa sanoi, on ihana ajatella että se maa vähän niinku valitsi minut.

2 kommenttia:

  1. Ihan pikku vinkkinä sitten kun mainitsit että olisi kiva oppia ranskaa jos lähdet Kanadaan - Kanadan ranska kuulostaa aika lailla erilaiselta kuin se "oikea" Ranskan ranska. Se kuulostaa vähän kuin ranskalta jenkkiaksentilla, eli siis ainakin omaan korvaan aika hassulta kun oon lukenut ranskaa koulussa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ei tullut edes mieleeni, mutta näin varmasti onkin :D noh eihän se ainakaan minua haittaa, koska tosiaan en ole ranskaa opiskellut ikinä eli eroa en varmaan ainakaan itse aluksi edes huomaisi..

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)